zondag, 3. december 2006 - 20:44

Oorsprokelijke bewoners terug naar Gevangenismuseum

Veenhuizen

In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 december staat het Gevangenismuseum in Veenhuizen in het teken van landlopers, bedelaars en wezen. Dit waren vroeger de oorspronkelijke bewoners van het grote, vierkante gesticht.

Op de sfeervolle binnenplaats van het museum waant men zich dan 100 jaar terug in de tijd. Landlopers, ambachtslieden, kinderen; alles krioelt door elkaar, hier en daar branden vuurkorven waar men zich aan kan warmen. Er is van alles te zien en te beleven: wagenspelen, oude ambachten, muziek en zang, theater, oude kinderspelen, antieke fietsen, etc. Ergens in een hoek pruttelt een grote pan gortsoep, ooit dagelijkse kost voor de gestichtbewoners.

Bezoekers van het museum kunnen met hun toegangsbewijs gratis het binnenplein bezoeken waar de landlopersdagen worden gehouden. De entree voor alleen de landlopersdagen is 2 euro voor volwassenen en gratis voor kinderen tot 12 jaar. Het museum zelf is speciaal voor deze gelegenheid op zaterdag 16 december ook geopend tot 21.00 uur!

Wanneer:
Zaterdag 16 december van 13.00 – 21.00 uur
Zondag 17 december van 13.00 – 17.00 uur

Waar:
Gevangenismuseum
Oude Gracht 1
9341AA Veenhuizen
Provincie:
Tag(s):