vrijdag, 24. februari 2006 - 11:28

"Oosterei"

Op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2006 zal er in Twente weer "Oosterei" worden georganiseerd. "Oosterei", een van de eerste eierbeurzen van Nederland werd in de jaren ’80 en begin jaren ’90 in Hengelo gehouden. In 1993 stopte dit mooie evenement, en sindsdien werd er geen eierbeurs meer gehouden in Twente. De organisatoren van het landelijk bekende Reurei hebben nu het plan Oosterei nieuw leven in te blazen, en wel in de sfeervolle zalen van café-restaurant ’t Wapen van Beckum te Beckum (gem. Hengelo)

Aan “Oosterei� 2006 nemen ruim 50 kunstenaars deel uit Nederland, België en Duitsland o.a. mevrouw Watelet uit Arsimont (B) met verteleieren elk in aquarel beschildert ei staat een verhaaltje, mevrouw Hazes uit Purmerend met opengewerkte eieren, de heer Schothorst uit Driebergen met iconen en mevrouw Huis in ’t Veld uit Oldenzaal met eieren beschilderd met acryl en aquarel.

De deelnemers gebruiken verschillende technieken om zo van een simpel ei een pracht kunstwerk te maken, en juist deze variatie maakt het bezoeken van “Oosterei� meer dan de moeite waard.

Naast de vele kippen-, ganzen-, zwanen- en struisvogeleieren zal er ook aandacht worden besteed aan de folklore rond Pasen en zullen er diverse Paasdecoraties te zien zijn, gemaakt van chocolade, keramiek, pentekeningen, groendecoratie, bloemen, porselein en kaarten. Vanzelfsprekend alles in het teken van Pasen.
De heer Wim Bleumers uit Ruurlo vertelt u alles over de Paasgebruiken en folklore.

Dit alles op zaterdag 11 en zondag 12 maart 2006 in café-restaurant ’t Wapen van Beckum Beckumerkerkweg 20 te Beckum.
"Oosterei" is beide dagen geopend voor publiek van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 2,50 en voor kinderen € 1,00 ( mits onder begeleiding)

Voor informatie kunt u ook een bezoek brengen aan de site van Oosterei
Provincie:
Tag(s):