vrijdag, 12. mei 2006 - 8:29

Op avontuur met 'De Watervlo'

Renkum

Gemeente Renkum is bezig met het schrijven van een watervisie voor de komende dertig jaar. In deze watervisie worden alle aspecten van al het water in de gemeente Renkum nader bekeken. Enkele speerpunten uit deze watervisie zijn:

• Schoon water in de beken
• Afkoppelen verharde oppervlakken
• Waterberging en waterinfiltratie
• Gebruik maken van duurzame, niet-uitloogbare materialen
• Water zichtbaar maken
• Recreatie op en bij het water

In het kader van het opstellen van deze watervisie plant de gemeente Renkum verschillende activiteiten om zowel kinderen als volwassenen bewust te maken van het belang van water in hun leefomgeving.

Om ‘Water’ onder de aandacht van de kinderen te brengen, zal van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei educatieschip De Watervlo van Stichting Reinwater bij de sluis in Doorwerth aanleggen. Het Milieu Educatie Centrum (MEC) heeft de groepen 6 van de basisscholen uit de gemeente Renkum uitgenodigd om op dit schip een les te volgen. Aan boord van de Watervlo beleven de kinderen een avontuurlijke les over water. Stichting Reinwater wil de kinderen laten zien hoe mooi en bijzonder het water is en hoe belangrijk het is dat er goed voor gezorgd wordt. Bovendien, waar kun je beter over water leren dan op het water zelf? In het ruim van het educatieschip de Watervlo ontdekken de kinderen hoe de kringloop van het water in elkaar zit, ze ondervinden hoeveel water zijzelf iedere dag gebruiken en hoeveel een kind in Afrika gebruikt.

Door middel van een duikboot aan boord van het schip krijgen de kinderen de kans om een kijkje te nemen in de wonderbaarlijke onderwaterwereld. En er is een heus laboratorium aan boord waarin de kinderen de kwaliteit en de eigenschappen van het water kunnen onderzoeken.

Op woensdagmiddag 17 mei is er van 13.00 uur tot 16.00 uur een open middag. Kinderen kunnen dan nog eens met hun ouders of grootouders een kijkje komen nemen. De bezoekers kunnen onder andere de tentoonstelling in het ruim bekijken, een reis met de duikboot maken en zelf proefjes doen in het laboratorium.

Ook op andere locaties in de gemeente Renkum wordt aandacht besteed aan water. In de bibliotheek in Renkum is een tentoonstelling ingericht over water. Naast een collectie boeken staat er ook een bak met waterdiertjes en zijn er diverse kleurplaten te vinden.

Verder staat er in de bibliotheken in Oosterbeek, Doorwerth en Renkum en bij de balie in het gemeentehuis een waterwensput. In deze waterwensput kunnen inwoners wensen en ideeën deponeren met betrekking tot water in de gemeente Renkum. Bruikbare wensen en ideeën worden meegenomen in de watervisie. De tentoonstelling in de bibliotheek en de waterwensputten staan er nog tot eind mei.
Provincie:
Tag(s):