dinsdag, 2. mei 2006 - 17:22

Op de bres voor verkeersregelaar

Groningen

Veel verkeersdeelnemers lijken de aanwijzingen van verkeersregelaars niet op te volgen. Ondanks de duidelijke aanwijzingen van deze opgeleide vrijwilligers wordt toch gewoon doorgereden of niet geluisterd. De politie ziet streng toe op dergelijke overtredingen. Zij verbaliseert de overtreders voor het niet opvolgen van aanwijzingen van een verkeersregelaar. Wanneer een automobilist de aanwijzingen van de verkeersregelaar niet opvolgt kan deze rekenen op een boete van € 130,=.

De afgelopen weken heeft de politie meerdere automobilisten bekeurd, omdat zij geen gehoor gaven aan de aanwijzingen van verkeersregelaars. Een paar jaar geleden reed een automobilist in Stedum over de tenen van een verkeersregelaar. In dat geval werd door de politie proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een bevel of vordering. De bewuste automobilist kreeg een boete van 800 Euro opgelegd.

Het is slechts een kleine groep verkeersdeelnemers die geen gehoor geeft aan deze aanwijzingen.

Verkeersregelaars, hebben een opleiding gevolgd om dit werk te mogen doen. Zij hebben in hun werk als verkeersregelaar dezelfde status als een politieagent. Hun aanwijzingen moeten altijd worden opgevolgd. Deze verkeersregelaars worden ingezet tijdens evenementen in de gehele provincie Groningen, waarbij te denken valt aan de jaarlijkse bloemetjesmarkt, voetbalwedstrijden van FC Groningen en wielerwedstrijden.
Provincie:
Tag(s):