maandag, 28. augustus 2006 - 21:57

Op de fiets langs 4 jazzpodia

Assen

Op zondag 10 september a.s. gaat het nieuwe seizoen van Jazzclub Assen van start. Traditiegetrouw gebeurt dit ook nu weer met Jazz By Bike, een zorgvuldig uitgestippelde fietstocht door het prachtige Drentse landschap langs een 4-tal jazzpodia, waar de deelnemers van uitstekende muziek kunnen genieten.

De tocht begint in De Boerderij aan de Rijnstraat in Assen, waar ooit de bakermat lag van de thans ruim 25 jaar oude jazzclub. Vanaf 11.00 uur speelt hier de LINKER COMPAGNIE, bestaande uit gelouterde jazzmusici die hun sporen in de oude stijl jazz ruimschoots hebben verdiend. Een heerlijke opwarmer voor de eerste etappe naar café “Zwaneveld� in Norg waar de Noord-Hollandse formatie ODEJAZZ.COM het publiek verwelkomt met vrolijke dixieland-jazz, die wellicht ook op de dansliefhebber een aanstekelijke uitwerking zal hebben.

Hiervan bijgekomen vervolgt men de tocht naar café “Hoving�in Donderen voor klassieke jazz 0uit het repertoire van Jelly Roll Morton en de legendarische Duke Ellington, op sublieme wijze vertolkt door JAN SCHOUTEN’s HOT FOUR uit Lelystad, waarna men zich kan opmaken voor de grote finale in zalencentrum “Hingstman�in Zeijen, die dit jaar zal worden verzorgd door de internationaal vermaarde MIDLIFE REVIVAL JAZZBAND uit het Utrechtse Bunnik.

De 11e editie van Jazz by Bike belooft ook nu weer een heerlijk ongdedwongen jazzfeest met een sportief tintje te worden. Deelname kost € 10,= pp. Buttons en routeplan zijn verkrijgbaar bij alle deelnemende bedrijven.
Provincie:
Tag(s):