maandag, 20. februari 2006 - 20:21

Op weg naar carnaval met de Sjuut

Maastricht

Maandagmiddag werd het Gilde Blauw Sjuut uit Heerlen, ontvangen door Gouverneur Leon Frissen, namens het Provinciaal Bestuur. Vorig jaar werd de bemanning, bij gelegenheid van het 5 x 11 jarig bestaan, benoemd tot ‘Ambassadeurs van de Limburgse Vastelaovend’.

Toen werd ook de afspraak gemaakt om van deze ontvangst een jaarlijkse traditie te maken en daarmee de Ambassadeurs te steunen bij hun promotietoer door de Euregio.

Ondanks de grote hoeveelheid ‘natte confetti’ die uit de lucht viel, kon het slechte weer de mannen van de Blauw Sjuut niet tegenhouden en arriveerden ze rond 16:30u bij het gouvernement in Maastricht.

Er waren vele aanwezigen: Stadsprins Norbert 1 ‘vaan Groet Mestreech’, Prins Jean II ‘va Gullepe’ en Prins Cyriel I ‘va Klumme’. Uiteraard ontbrak het ook niet aan muziek. De muzikale omlijsting werd verzorgd door: Kartoesj (winnaar LVK 2006), basisschool De Schacht (winnaar KVL 2006), basisschool Scharn (deelnemer KVL 2005) en Zaate Herremenie ‘Allebenör’. Het werd dan ook een feestelijke en carnavaleske bijeenkomst .

Het Gilde Blauw Sjuut heeft, als zelfstandig onderdeel van de Heerlense Sjtadscarnavals-vereniging De Winkbülle, de opdracht en taak met het narrenschip uit te varen in de week vóór carnaval. Dit is het teken dat de Vasteloavend op punt staat los te barsten in Limburg en in de Euregio.
Provincie:
Tag(s):