zaterdag, 3. juni 2006 - 19:35

Op weg naar de top

Veendam

Op vrijdag 2 juni, om 19.15 uur, heeft badmintonvereniging SV Meteoor uit Veendam het certificaat voor officieel Olympisch Steunpunt in Noord-Nederland ontvangen. Het certificaat werd overhandigd door Marcel van den Berg (Regiomanager Olympisch Steunpunt Noord Nederland). Wethouder Sport, Henk-Jan Schmaal, was ook bij de uitreiking aanwezig. De uitreiking vond plaats in het restaurant van het Indoorcentrum aan het Jan Salwaplein.

Sinds een week voldoet het Top Talenten Centrum en Jong Talenten Centrum van SV Meteoor aan alle aan een olympisch steunpunt gestelde eisen. In totaal gaat het om 14 criteria waaraan door SV Meteoor is voldaan. Door de erkenning ontstaan voor de badmintonvereniging in sportief maar ook financieel opzicht een aantal voordelen. Door de erkenning en toewijzing van het certificaat kan het Talentencentrum onder andere een beroep doen op talenten ontwikkeling fondsen bij de provincie.

Verder kan de vereniging putten uit het ‘Fonds talenten ondersteuning’ voor bijvoorbeeld trainingsstages en wedstrijden, kan men gratis clinics organiseren en krijgt men advies en ondersteuning bij het opstellen van procedures met betrekking tot medische begeleiding.
Provincie:
Tag(s):