zaterdag, 15. juli 2006 - 9:58

Opa en kleinzoon ruim vier uur zoek

Hoenderloo

De politie heeft donderdag (13/07) met inzet van de nodige politiemensen, politiepaarden en boswachters gezocht naar een 68-jarige man en zijn kleinzoon van 3,5 maand die verdwenen waren. De politie kreeg rond 18.30 uur een melding van een jonge vrouw uit Hoenderloo, dat haar schoonvader met haar zoontje 2 1/2 uur geleden was gaan wandelen en nog niet terug was.

Haar schoonvader is ter plaatse niet bekend en haar zoontje moest gevoed worden. De politie startte onmiddellijk een grote zoekactie. Hierbij werden politiebikers, meerdere surveillance-eenheden en boswachters ingezet.

De paarden van het KLPD die normaliter tijdens de koopavond in de binnenstad surveilleren, werden ook ingezet. Met het verstrijken van de tijd werden een speurhond en een politieheli opgeroepen en juist op het moment van inzet kwam een verlossend telefoontje.

Rond 20.45 uur belde personeel van een restaurant aan de Delerweg dat een oudere, enigszins verward bij hen was komen aanlopen. De man vroeg wat te drinken voor zijn kleinzoon en vertelde verdwaald te zijn. Het personeel van het restaurant ving beiden op, gaf hen te drinken en belde de politie. Opa en kleinzoon zijn ruim 4 uur weggeweest en alleen opa had spierpijn aan de lange wandeling overgehouden.

Mede door de inzet van alle hulpverleners en de hulp van het personeel van het restaurant was iedereen blij met de goede afloop.
Provincie:
Tag(s):