donderdag, 23. maart 2006 - 9:11

Opel Corsa debuteert in juli

Amstelveen

Opel heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Corsa in juli zal worden gepresenteerd. De auto staat op 18 juli als wereldprimeur op de London Motor Show. Zowel de 3- als de 5-deurs Corsa debuteren in Londen en komen nog dit najaar bij de dealers te staan.

Al meerdere malen konden wij in onze rubriek spyshots aandacht besteden aan de nieuwe Corsa. Zowel de 3- als de 5-deurs Corsa werd diverse malen betrapt tijdens testwerkzaamheden. Keer op keer werden de modellen met minder camouflagemateriaal gezien. Dankzij die foto´s konden wij een realistische computeranimatie maken van de nieuwe Corsa. De eerste twee foto´s bij dit artikel zijn dan ook geen officiële foto´s, maar computerillustraties. Ze geven echter wel een zeer realistisch beeld van de Corsa zoals Opel die deze zomer zal onthullen.

Verschil tussen 3- en 5-deurs
Net als bij de Astra het geval is zullen de 3- en 5-deurs Corsa meer van elkaar verschillen dan bij het huidige model. De 3-deurs Corsa is gericht op de sportieve rijder. Een wat lagere daklijn en een sportievere lijnvoering zullen dit model kenmerken. De 5-deurs Corsa is gericht op de koper die wat meer ruimte wenst. Bovendien is de vormgeving minder sportief dan bij het 3-deurs model.

Meer interieurruimte
De nieuwe Corsa wordt gebouwd op hetzelfde platform als de Fiat Grande Punto. Zowel in de hoogte, de breedte als in de lengte is de Corsa fors gegroeid. Dat heeft een positief effect op de interieurruimte. Zo zal er meer ruimte zijn voor de inzittenden en ook de bagageruimte is gegroeid. Diverse delen van het interieur zullen - net als bij de Peugeot 1007 - door de koper te veranderen zijn. Dat komt er op neer dat bijvoorbeeld de kleur van de bekleding, de ringen om de ventilatieopeningen en de bekleding in de deurpanelen na verloop van tijd is te vervangen door een andere kleur.

Motoren
Het motorengamma van de Corsa zal zeer uitgebreid zijn. Een 1.0 (60 pk), 1.2 (80 pk) en 1.4 (90 pk) vormen het benzinegamma. De OPC-versie wordt aangedreven door een 1.6 liter turbomotor die een vermogen van ongeveer 190 pk oplevert. Naast de benzinemotoren levert Opel drie diesels: een 1.3 CDTI (75 en 90 pk) en een 1.7 CDTI (125 pk).

Dit najaar bij de dealers
Zoals gezegd zal de nieuwe Corsa deze zomer worden gepresenteerd. Dit najaar staan de 3- en 5-deurs variant bij de dealers.
Categorie:
Tag(s):