maandag, 1. mei 2006 - 10:43

Open cockpit dagen tijdens vakantie

Soesterberg

Gedurende de meivakantie stelt het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg een aantal cockpits van historische vliegtuigen en helikopters open voor het publiek. Dé kans om de vliegtuigen van binnen te bekijken en plaats te nemen op de stoel van de vlieger.

Het publiek mag een exclusief kijkje nemen in de cockpits van zes historische toestellen die alleen tijdens de meivakantie opengesteld worden. Jong en oud wordt de gelegenheid geboden kennis te maken met de werkomgeving van bijvoorbeeld de jachtvlieger, de helikoptervlieger of de captain van een transportvliegtuig.

In de Vreeburghal zijn de cockpits van de F-104 Starfighter, de NF-5B Freedom Fighter, de F-16 Fighting Falcon en de Alouette III Grasshopper open. Bij droog weer kan de bezoeker op het buitenterrein de Fokker F-27 Troopship en de C-47 Dakota van binnen bekijken. Bij regenachtig weer blijven de twee toestellen op het buitenterrein gesloten, maar wordt de Bölkow helikopter in de Vreeburghal opengesteld voor het publiek.

Tijdens de Open Cockpitdagen geven medewerkers van het Militaire Luchtvaart Museum uitleg over de inrichting van de cockpit. Kinderen gaan niet met lege handen naar huis want als herinnering ontvangen ze een instapkaart met een foto en wetenswaardigheden van het vliegtuig. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met de wereld van de luchtvaart en de cockpits en passagierscabines met eigen ogen van heel dichtbij te bewonderen.
Provincie:
Tag(s):