zondag, 16. april 2006 - 14:58

Open dag bij roeivereniging Pampus

Almere

Altijd al eens in een roeiboot willen zitten? Dat kan! Op zondag 23 april opent Roeivereniging Pampus van 12.00 tot 16.00 uur de deuren. Iedereen kan gratis en vrijblijvend kennis maken met de roeisport en de vereniging.

Roeien is één van de meest complete en veelzijdige sporten, waarbij bijna alle spieren in het lichaam worden gebruikt. Door de gelijkmatige belasting is de kans op blessures klein. Roeien op de Almeerse wateren kan bijna het hele jaar door, zowel individueel als in groepsverband.

Roeivereniging Pampus is de 25 jaar jonge roeivereniging van Almere en telt ongeveer 150 leden. Pampus is een gezellige vereniging waar op bijna alle niveaus kan worden geroeid. Op één van de mooiste plekken in Almere (nabij stadslandgoed de Kemphaan) beschikt Pampus over prima voorzieningen: ruime kleedkamers, een gezellige sociëteit met balkon en twee botenloodsen met een ruim assortiment aan boten.

De vereniging doet regelmatig mee aan wedstrijden en tochten elders in het land. Voor aspirant-leden organiseert Pampus twee keer per jaar een basis roeiopleiding. De nieuwe roeiopleidingen gaan het weekeinde na de open dag van start.

Voor wie niet gelijk lid wil worden, maar wél aan zijn conditie wil werken, introduceert Pampus het ‘Haal je conditie’ programma (vanaf 18 jaar). ‘Haal je conditie’ is een intensief trainingsprogramma van 12 weken. Onder begeleiding van gediplomeerde coaches wordt er 3 keer per week getraind op de ergometer én in de roeiboot. Het programma biedt een goede basis om zélf verder te werken aan je conditie of alsnog bij Pampus in de roeiboot te stappen!

Méér weten ? Kom op zondag 23 april naar de Open Dag. Je vindt Pampus aan de Verlaatweg 7 in Almere (op de open dag bewegwijzerd vanaf de Veluwedreef, stoplicht Strubbenweg bij de afslag A6). Of kijk alvast op de website: www.rvpampus.nl
Provincie:
Tag(s):