zondag, 23. april 2006 - 11:30

Open dag rechtbanken succes

Amsterdam

Onder het motto 'Vorm je eigen oordeel' openden de rechtbanken en gerechtshoven zaterdag hun deuren voor het publiek. Iedereen die geïnteresseerd is hoe het er op een rechtbank in de praktijk aan toe gaat kreeg ruimschoots de gelegenheid om dat te weten te komen. Je kon een spannende strafzitting bijwonen, vragen stellen aan de rechter en de officier van justitie over rechtspraak of de cellen bekijken waar verdachten wachten tot hun zitting begint.

Bij de rechtbank aan de Parnassusweg in Amsterdam werd in de rechtzaal nagespeeld hoe bewakingspersoneel met een verdachte omgaan die helemaal doordraait na het horen van de uitspraak van de rechter.

Er is in Nederland een groeiende belangstelling voor rechtspraak. Iedereen kent wel de discussies over bijvoorbeeld de hoogtes van straffen. Bezoekers die een nagespeelde rechtzaak bijwoonden kregen de vraag of zij anders gaan denken over een zaak als je verschillende kanten van het verhaal hoort? De rechtspraak had daarom gekozen voor het thema 'Vorm je eigen oordeel'. Kom kijken en oordeel zelf!

Aan de Open Dag van de Rechtspraak namen alle rechtbanken en gerechtshoven, het College van Beroep voor het Bedrijfsleven en de Hoge Raad der Nederlanden deel.
Provincie:
Tag(s):