donderdag, 21. september 2006 - 14:22

Open dagen groot succes

Barneveld

Vorige week woensdag 13 september is ons nieuwe gemeentehuis geopend! Het was een fantastisch mooie dag waarop we vereerd waren met bezoek van minister J.P.H. Donner en commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, dhr. Cornielje.

Helaas was dhr. Donner alleen in staat deel te nemen aan het symposium, maar hij was zo vriendelijk een videoboodschap op te nemen om, naar eigen zeggen, “op deze manier op twee plaatsen tegelijk te kunnen zijn.� Bij de opening waren ook de voorzitters van de verschillende verenigingen van Plaatselijk Belang aanwezig. Zij hadden een aandeel in de opening door het aandragen van een foto van een mooie plek in hun kern.

Aansluitend aan de openingsplechtigheden waren er drie open dagen waarop iedereen een kijkje kon nemen in het nieuwe gemeentehuis. De organisatie was overweldigd door de enorme belangstelling! Zo'n 4000 mensen zijn een kijkje komen nemen en hebben een rondleiding gevolgd door het gebouw. Een aantal afdelingen hield een presentatie over hun werkzaamheden. Ook de bestuursvleugel met de kamers van de wethouders en de burgemeester was te bezichtigen.

Ook buiten waren er de nodige activiteiten gepland; met zo’n mooi, nieuw plein voor je huis moet je er natuurlijk gebruik van maken. Zo waren er tijdens de open dagen concerten van diverse muziekverenigingen. Zaterdag was de brandweer aanwezig om een demonstratie te geven. De hoogwerker was meegekomen om mensen de gelegenheid te bieden een kijkje over Barneveld te nemen.
Provincie:
Tag(s):