maandag, 4. september 2006 - 21:17

'Openbaar vervoer per helikopter'

Noordwijk

Maandag hebben Connexxion en Helinet aangekondigd een helikopter lijndienst te starten. De eerste lijndienst is tussen Amsterdam en Brussel met geplande stops in Den Haag, Rotterdam en Antwerpen. Met deze verbinding, die gepland is rond 2007, zullen veel reizigers behoed worden voor flink wat fileleed.

Beide bedrijven spelen hiermee in op de behoefte van de reizigers, die op een moderne en snelle wijze van deur tot deur willen worden vervoerd. Voor- en natransport wordt ook aangeboden. Voor de reiziger is deze helikopterdienst een uitkomst. Geen last van files, snel uit en thuis door een korte reistijd.

Een vlucht van Amsterdam naar Rotterdam duurt bijvoorbeeld 35 minuten en kost € 170,- Het voor- en natransport naar en van het Heliplatform wordt verzorgd door één van de taxi’s van Connexxion.

Voor het eerst in Nederland maakt een openbaar vervoerbedrijf een grote innovatieve stap. “Marktwerking in het openbaar vervoer, dwingt vervoerders tot innovatie�, zo stelde topman Kortenhorst in zijn jubileumrede. Als marktleider is onze ambitie ook gericht op service aan nieuwe reizigers.

Ook de directie van Helinet is enthousiast over de nieuwe combinatie. “Binnen Connexxion is zeer veel ervaring en kennis aanwezig op het gebied van personenvervoer, en haar taxidiensten sluiten naadloos aan bij de Helinet dienstregeling.�, aldus Aernoud Dekker, algemeen directeur van Helinet.
Provincie:
Tag(s):