zaterdag, 11. november 2006 - 20:34

Opendag Historische Zeilvaart druk bezocht

Groningen

De eerste van twee open dagen van de Vereniging voor Historische Zeilvaart in Groningen werd zaterdag goed bezocht. Het was druk en gezellig bij de activeiten op de kades en op de schepen die lagen afgemeerd in de Zuiderhaven, De Hoge en Lage der Aa en de Pottenbakkersrijge.

De open dagen werden door burgemeester Jacques Wallage en een aubade van scheepstoeters feestelijk geopend. Helaas waren er weinig tot geen kinderen die gebruik maakten van de mogelijkheid Sint Maartenliedjes te zingen op een schip of met hun lampionnetjes een rondvaart te maken op de Shipdock III.

Maar ja, de Groningse kinderen kunnen ook rekenen. Een half uur op een boot levert minder op dan een half uur van winkel naar winkel trekken en je liedje af te raffelen. De zaken in de binnenstad werden namelijk tussen vier en vijf uur wél overspoeld door Sint Maarten-lopertjes.

Volgens coordinator Atie Teensma was er in de media ook te weinig aandacht gegeven aan de mogelijkheid met je lampion op een boot mee te varen, waardoor te weinig kinderen ervan op de hoogte waren.
Provincie:
Tag(s):