donderdag, 21. september 2006 - 14:37

Opendagen opgravingen De Wildeman

Zaltbommel

Op het terrein De Wildeman zijn na archeologisch onderzoek 5 vindplaatsen uit de Romeinse tijd ontdekt. De opgravingen zijn op zaterdag 23 september voor het publiek toegankelijk. Scholen kunnen op vrijdag 22 september of op maandag 25 september een kijkje nemen.

In verband met de ontwikkeling van het nieuwe bedrijventerrein De Wildeman aan de Van Heemstraweg-Oost in Zaltbommel is in opdracht van de gemeente ter plaatse een archeologisch onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek is uitgevoerd met behulp van grondboringen door ADC Archeoprojecten uit Amersfoort. Het onderzoek heeft archeologische vondsten daterend uit de Romeinse tijd verspreid over 5 vindplaatsen opgeleverd. Het plangebied 'De Wildeman' leent zich heel goed voor een landschapsconstructie waaruit valt op te maken hoe de bewoners uit de Romeinse tijd van dit gebied gebruik maakte van het landschap. Door dit onderzoek zal niet alleen duidelijk worden hoe en waar de boeren uit de Romeinse tijd woonden, maar ook waar de akkers hebben gelegen en wat ze daarop verbouwden.

Tijdens de opendagen is er een tentoonstelling en een rondleiding bij de opgravingen. Inmiddels zijn ruim 800 deelnemers van scholen in Zaltbommel aangemeld voor een bezichtiging van de opgravingen op vrijdag 22 september of maandag 25 september. Op zaterdag 23 september zijn de opgravingen van 9.00 tot 16.00 voor het publiek opgesteld. De toegang is gratis. Vanwege de toegankelijkheid en de parkeergelegenheid wordt geadviseerd zo min mogelijk met de auto de opendagen te bezoeken.
Provincie:
Tag(s):