donderdag, 24. augustus 2006 - 8:23

Opening Academisch Jaar Roosevelt Academy

Middelburg

De opening van het Academisch Jaar van de Roosevelt Academy vindt plaats op woensdag 30 augustus in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Prof.Dr.Ruud Lubbers zal het woord voeren. De titel van zijn toespraak luidt: The 4 freedoms and the Earth Charter.

Het Earth Charter biedt een leidraad om het streven naar een duurzame en leefbare wereld om te zetten in beleid en dagelijkse praktijk. De Four Freedoms zijn: de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees. Elke twee jaar worden de zogeheten Four Freedoms Awards uitgereikt in Middelburg.

De Roosevelt Academy is een internationaal Engelstalig university college van Universiteit Utrecht, dat in september 2004 werd opgericht. Het belangrijkste faculteitsgebouw is het oude middeleeuwse stadhuis op de Grote Markt van de Zeeuwse hoofdstad.

Gedurende de opening van het Academisch jaar zal er ook een speciale uitvoering zijn van organist Margreeth Chr. de Jong, M.A., op het onlangs gerestaureerd orgel van de Nieuwe Kerk.
Provincie:
Tag(s):