zaterdag, 1. april 2006 - 15:54

Opening allereerste funshop van Europa

Eindhoven

In het 'quartier Latin' van Eindhoven opent Harold's Cartoon-Gallery-Shop zaterdag 1 april haar deuren. De Eindhovense cartoonist Harold Hugenholtz, die al enkele jaren via een webshop aan zowel particulieren als bedrijven cartoons 'op maat' levert, gaat aan de Kleine Berg 49 van start met een uniek concept. Mogelijk is dit de eerste Funshop in zijn soort van Europa of zelfs nog daarbuiten.

Bezoekers kunnen het tekenen van de cartoons volgen op een plasmascherm. Want Hugenholtz tekent al jaren 'digitaal' en kan zijn creaties dus razendsnel toepassen op alle mogelijke cadeau-artikelen. Dat varieert van mokken en T-shirts tot keukenschorten en dergelijke. Van een goede foto maakt Hugenholtz, geheel in zijn eigen stijl, een karakteristieke cartoon van een familielid, vriend(in) of collega. Maar in de nieuwe gallery zijn ook veel reproducties in een gelimiteerde oplage te vinden, maar ook wenskaarten, canvasprints en tal van gadgets.

Iedereen is vrij om even binnen te wandelen, de vele cartoons van bekende personen te bekijken en met een glimlach het fraaie pandje weer te verlaten. Na de zomer begint 'Harold's' bovendien met het geven van workshops en cursussen voor particulieren en bedrijven in de speciaal daartoe ingerichte ruimte op de eerste étage. De openingsdatum 1 april is dus zeker géén grap.
Provincie:
Tag(s):