maandag, 8. mei 2006 - 13:03

Opening Nieuwe Haven

Zierikzee

D. Oostdam, voorzitter van de werkgroep bewoners Nieuwe Haven en wethouder W. G. Renden, verzorgen vrijdag 12 mei om 16.30 uur de officiële opening van de Nieuwe Haven. Dit gebeurt in en rond de feesttent op ’t Luitje. Vanaf 19.30 uur is het feest op de Nieuwe Haven.

Een dweilband en een shantykoor zorgen op de kade voor een muzikale omlijsting van de feestelijkheden. Ook worden filmbeelden over Zierikzee vertoond; de zeilen van de historische zeilschepen fungeren als filmdoek.

Vanaf 21.00 uur speelt een band in de tent op ’t Luitje. De avond wordt afgesloten met een film, die deze dag is gemaakt over de opening van de Nieuwe Haven. Café De Gekroonde Suikerbiet, Brasserie Maritime, Restaurant Boa Tarde, Eetcafé De Banjaard en Chinees Restaurant Lotus verzorgen de feestavond op de Nieuwe Haven.

De werkzaamheden aan en rond de Zierikzeese haven begonnen in 2002 met de plaatsing van een drijvend sanitairgebouw in de haven, gevolgd door de verbouw van het havenkantoor op ’t Luitje, de renovatie van de kademuur en uiteindelijk de herinrichting van de Nieuwe Haven en ‘t Luitje. Door een nieuwe bestrating en een nieuwe indeling heeft de Nieuwe Haven nu meer het karakter van een wandelboulevard gekregen, waardoor Zierikzee zijn gasten op en bij het water op gepaste wijze kan ontvangen.

Met de werkzaamheden aan de Nieuwe Haven en ‘t Luitje is een bedrag van € 1.150.000 gemoeid. Voor deze werkzaam-heden heeft de gemeente een bedrag van € 347.500 ontvangen uit Europees (MAYA) en provinciaal subsidiegeld.
Provincie:
Tag(s):