dinsdag, 23. mei 2006 - 10:52

Opening Nordic Walking route “de Hellendoornse Berg�

Hellendoorn

Op woensdag 24 mei opent burgemeester Van Overbeeke om 14.00 uur de Nordic Walking route "de Hellendoornse Berg", de eerste officiële Nordic Walkingnet-route binnen de provincie Overijssel. De officiële handeling is het onthullen van een bord. Dit bord staat aan de oever van de rivier De Regge bij De Wilgenweard aan de Sportlaan in Nijverdal.

Deze speciale bewegwijzerde Nordic Walking route loopt grotendeels over de Sallandse Heuvelrug en bestaat voornamelijk uit onverharde paden. U kunt twee routes lopen, één van ongeveer 5,5 kilometer en één circa 9 kilometer.

Naast andere genodigden zijn ook de burgemeesters van de gemeente Twenterand, burgemeester drs. H. Koetje, de gemeente Rijssen/Holten, burgemeester drs. mr. B. Koelewijn en de gemeente Wierden, burgemeester L.B. Kobes bij de opening aanwezig.

Nordic Walking is een unieke mogelijkheid om de conditie te verbeteren in een natuurrijke omgeving. Het is een manier om in de buitenlucht aan je conditie en lichamelijke gesteldheid te werken. Door het lopen met de speciaal ontwikkelde 'poles' (stokken) worden de gewrichten ontlast en treedt in de nek en schouderregio ontspanning op en wordt de wervelkolom ondersteund. De 'poles' bieden stabiliteit waardoor overbelastingsklachten niet of nauwelijks optreden.
Provincie:
Tag(s):