maandag, 25. september 2006 - 21:33

Opening Oktobermaand Kindermaand

Assen

Zeventig kinderen mogen tijdens het openingsfeest van Oktobermaand Kindermaand intensief samenwerken met professionele acteurs, dansers en musici. Voor het eerst kunnen kinderen op een en dezelfde dag een theaterworkshop volgen van acteurs van theater De Citadel, een dansles volgen bij docenten van Queno fitness en dans, of leren componeren bij muzikanten van het Noord Nederlands Orkest.

De opening van Oktobermaand Kindermaand vindt plaats op zondag 1 oktober in theater De Tamboer in Hoogeveen. Om 17.00 uur wordt het officiële startschot gegeven voor de actiemaand en tonen de kinderen aan publiek wat ze geleerd hebben. De toegang is gratis.

Oktobermaand Kindermaand heeft tot doel om kinderen buiten schooltijd kennis te laten maken met culturele instellingen en culturele activiteiten in Drenthe. Alle zondagmiddagen in oktober openen tientallen organisaties als musea, theaters, molens en circussen gratis hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar en brengen speciale kinderactiviteiten als workshops, theatervoorstellingen en speurtochten.

Het programma van Oktobermaand Kindermaand is te vinden op de website www.kindermaand.nl. Voor de mensen die liever iets tastbaars in de hand hebben, het papieren programmaboekje is verkrijgbaar bij VVV en bibliotheek.
Provincie:
Tag(s):