woensdag, 8. maart 2006 - 2:14

Opening van brandweerkazerne Borssele

Borssele

Zaterdag 18 maart zal burgemeester Gelok de opening verrichten van de nieuwe brandweerkazerne in Borssele. De opening van de kazerne op het bedrijventerrein Quistenburg zal worden bijgewoond door genodigden. Tussen 14:00 en 16:00 uur krijgen belangstellenden de mogelijkheid om de kazerne te bekijken.

Nadat in mei 2005 werd besloten dat er een nieuwe kazerne moest komen, is men hard aan de slag gegaan om de kazerne te realiseren. Nu is het dan zover en vanaf 18 maart zullen de werkzaamheden vanuit de nieuwe locatie plaatsvinden.

Tijdens de opening kan men naast het nieuwe gebouw ook de voertuigen bekijken. Deze zijn aangekocht om in geval van calamiteiten op te kunnen treden in de Westerscheldetunnel. Deze voertuigen worden bemand door de vrijwilligers van de post Borssele.

Verder zijn er in het gebouw werkplaatsen voor onderhoud voertuigen, kleding en adembeschermingsmiddelen.

De beroepskrachten zijn dagelijks bezig met onderhoud, werkzaamheden op het gebied brandpreventie, het verlenen van gebruiksvergunningen, met de voorbereiding op veilig werken door brandweer en het regelen van opleidingen en oefeningen. Deze medewerkers zijn op werkdagen, overdag ook beschikbaar voor de calamiteitenbestrijding en dat verbetert de zogenaamde “uitruksterkte�.
Provincie:
Tag(s):