vrijdag, 27. januari 2006 - 8:46

Opening Visitors' Centre

Maastricht

Je kunt er een kopje koffie drinken en een krantje lezen, maar het is geen café. Je kunt er cadeaus kopen en informatie over de stad Maastricht krijgen, maar het is geen nieuwe vestiging van de VVV. Je kunt er kennis maken met de Universiteit Maastricht in al zijn facetten en al je vragen stellen. Het is het nieuwe Visitors’ Centre van de Universiteit Maastricht.

Donderdagmiddag opende dit Centre na een grondige verbouwing zijn deuren. Het visitekaartje van de universiteit, waar (aankomende) studenten, hun ouders, alumni, Maastrichtenaren, toeristen en alle andere belangstellenden graag en goed ontvangen worden.

In het Visitors’ Centre aan de Bonnefantenstraat 2 in Maastricht treden een aantal diensten van de universiteit en dan vooral het studentenservicecentrum met één gezicht naar buiten. Denk aan het Kamerburo, bureau inschrijvingen, de internationale service desk voor studenten en de sportvoorzieningen van de UM. Maar ook voor niet-studenten is het Visitors’ Centre een bezoek waard.

Het wetenschappelijk onderzoek dat de UM verricht, wordt er met behulp van multimedia gepresenteerd aan het publiek. Op een Wall of Fame worden de alumni voorgesteld. Kortom: voor een kennismaking met de Universiteit Maastricht en voor alle vragen aan de UM, ben je bij het Visitors’ Centre aan het beste adres. Eén loket, één antwoord.

Met de voltooiing van het Visistors’ Centre komt ook een einde aan de renovatie van het pand in de Bonnefantenstraat. Het oorspronkelijk zeventiende-eeuwse klooster deed door de eeuwen heen onder andere dienst als kerk, opslagplaats, schildersatelier, museum en universiteitsbibliotheek.

Sinds 2004 is het Studentenservicecentrum er gevestigd. Het ontwerp voor het huidige Visitors’ Centre en de bijbehorende Karl Dittrichzaal is gemaakt door Maurer United Architects. De dynamiek van het ontwerp sluit uitstekend aan bij de dynamiek van de Universiteit Maastricht.
Provincie:
Tag(s):