vrijdag, 1. september 2006 - 21:09

Opening woonzorgcentrum Scharwyerveld

Maastricht

Prinses Margriet opende vrijdagmiddag 1 september 2006 in Maastricht het nieuwe woonzorgcentrum Scharwyerveld. Het nieuwe woonzorgcentrum biedt uiteenlopende zorgmogelijk-heden.Naast 70 verzorgingshuisappartementen en bijna 150 woningen waar ouderen zelfstandig kunnen wonen,zijn er ook acht appartementen gerealiseerd voor begeleid wonen.

Het centrum beschikt ook over een dagvoorziening voor verstandelijk beperkten. Daarnaast kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum en de omliggende buurt gebruik maken van voorzieningen als een restaurant, een café, een apotheek, een winkel, een kapsalon en een fysiotherapiepraktijk.

Bij het ontwerp en de inrichting van het gebouw is rekening gehouden met de wensen van de toekomstige bewoners. Architect Fred Humblé vertaalde deze wensen in een licht en kleurrijk gebouw met een vriendelijke sfeer.

Het woonzorgcentrum is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen een woningbouwcorporatie en diverse zorg- en welzijnsorganisaties in Maastricht. De betrokkenen verwachten van deze opzet dat goed wonen bijdraagt aan het welzijn van haar bewoners. Wonen en welzijn moeten uiteindelijk bijdragen aan een verminderde vraag naar zorg.
Provincie:
Tag(s):