maandag, 3. juli 2006 - 11:08

Openlijk geweld bij de Wythemerplas

Zwolle

Zondagmiddag omstreeks 18.00 uur werd gemeld dat er was gevochten op de Wythemerplas. Een aantal mensen wilde naar huis gaan en waren spullen in de auto's aan het laden. Een man wilde nog even een droge broek aandoen en werd toen aangesproken door een man. Deze man begon hem uit te schelden. De man bleef vervelend. Hij was samen met een andere man en hun vrouwen. Vervolgens escaleerde de scheldpartij en begonnen ook deze andere man en de vrouwen zich er mee te bemoeien.

Volgens de aangever had de eerste man een priem in zijn hand en haalde de andere man een mes uit de auto. De aangever is door de mannen geschopt en geslagen. Uiteindelijk vertrokken de verdachten met twee auto's. Er werden aangiftes en getuigenverklaringen opgenomen.

Aan de hand van het signalement bleek dat een van de verdachten vermoedelijk in Lemelerveld woonde. Hij werd niet thuis getroffen. Zijn vrouw die thuis was werd aangehouden voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Ook de twee auto's werden aangetroffen. In deze auto's werden een priem en een mes aangetroffen en in beslaggenomen. Het onderzoek wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):