zondag, 22. oktober 2006 - 12:26

Openlijke geweldpleging, belediging en bedreiging

Hardenberg

Vrijdag werden door de politie in Hardenberg negen personen aangehouden voor zowel openlijke geweldpleging, bedreiging en belediging. Deze feiten speelden zich op verschillende momenten en op verschillende plekken in Hardenberg.

Vrijdagnacht werden zes mannen uit Hardenberg en Bergentheim, in de leeftijd van 19 en 20 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Brink. Zij mishandelden een 24-jarige man uit Hardenberg. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen op aan het hoofd en heeft vermoedelijk een gebroken neus. Daarnaast werd zijn kleding vernield. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje fietsers die het zestal tegemoet reden. Zij kwamen met elkaar in botsing, wat uitliep op een woordenwisseling. Het zestal kon later op de Gramsbergerweg worden aangehouden en is in afwachting van hun verhoor ingesloten. Eén van hen vond het noodzakelijk om een politieman te moeten beledigen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagavond is een 14-jarige jongen uit Gramsbergen aangehouden voor bedreiging. Eerder op de dag bedreigde hij op een school in Hardenberg twee 13 jarige jongens met een dolkmes. Daarbij zette hij hen het mes op de keel. Het mes is inmiddels in beslaggenomen. Na verhoor werd de jongen in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrijdagnacht zijn twee mannen van 29 en 30 jaar uit Heemserveen en Hardenberg aangehouden na belediging van politiemensen. De Hardenberger werd op de Brink een bekeuring aangezegd omdat hij zonder verlichting en slingerend fietste. De man uit Heemserveen begon zich daarmee te bemoeien hetgeen op beledigingen uitdraaide. Beiden mannen, die onder invloed van alcohol verkeerden, werden aangehouden, hetgeen op verzet uitliep. Met assistentie werden zij ingerekend en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):