zondag, 22. oktober 2006 - 18:14

Openlijke geweldpleging, vier aanhoudingen

Hengelo

Aan de Burgermeester Jansenstraat in Hengelo werd zaterdagnacht omstreeks 05.05 uur gevochten. Een 23-jarige man uit Hengelo deed aangifte van mishandeling. Hij was tegen zijn gezicht getrapt. De man wees een 26 jarige man uit Hengelo als verdachte aan.

Deze man werd door de gealarmeerde politieagenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tevens werd een 21-jarige man uit Hengelo aangehouden. Hij zou de 23-jarige man hebben bedreigd. Deze 21-jarige man had een vlindermes bij zich. Tevens vonden politieagenten bij het fouilleren van deze man een op cocaïne lijkende stof. Beide goederen werden in beslag genomen.

Een 17-jarig meisje uit Hengelo bemoeide zich met deze aanhoudingen. Zij gaf geen gehoor aan de meerdere waarschuwingen die ze van de politieagenten kreeg. Tevens beledigde zij een politieagente. Hierop werd ook zij aangehouden terzake belediging. Haar vriendin, een 19-jarige vrouw uit Hengelo, bemoeide zich daarop weer met deze aanhouding en ging volledig door het lint. Een beveiliger trachtte haar rustig te krijgen. Dit mocht, net als de vorderingen van de politieagenten, niet baten. Omdat zij niet aan de vorderingen, om de plaats te verlaten, voldeed werd ook de 19-jarige vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De twee vrouwen en de 21-jarige man werden na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De 26-jarige man is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):