zondag, 5. november 2006 - 14:20

Oplettende portier zorgt voor aanhouding fietsendief

Hengelo

Dankzij een alerte portier van een bedrijf aan het Industrieplein in Hengelo kan de politie op vrijdag 3 november omstreeks 11:30 uur, twee fietsen dieven op heterdaad betrappen terwijl zij twee fietsen inladen in hun auto. De 58-jarige portier zag het stel ’s morgens tussen 9 en 10 uur een omafiets in een auto laden en verondersteld dat zij haar fietssleutel kwijt is. Als hetzelfde stel echter om 11:30 uur weer twee fietsen kwamen halen belt hij gelijk de politie.

De verdachten een 35-jarige man en een 49-jarige vrouw beide woonachtig in Almelo zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Uit het daarna ingestelde onderzoek is na voren gekomen dat er nog twee gestolen fietsen klaar gezet zijn aan de Willem de Clerqstraat om opgehaald te worden. Bij de woning van het verdachte stel zijn nog eens 13 gestolen fietsen aangetroffen.
Beide verdachten hebben verklaard dat zij sinds mei van dit jaar tot hun aanhouding ongeveer 200 fietsen hebben gestolen, opgeknapt en weer verkocht hebben.

De fietsen zijn voornamelijk gestolen in Hengelo en Almelo.
Op zaterdag 4 november om 15:45 mocht het stel het bureau weer verlaten en mogen zich voor de rechter verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):