dinsdag, 9. mei 2006 - 16:10

Oplichter bekent tien zaken

Zeist

De politie heeft op 19 april een 30-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden op verdenking van verduistering. Zo heeft de politie dinsdag bekend gemaakt. De man had in maart 2005 een auto gehuurd bij een Zeisters autobedrijf, maar had die niet meer teruggebracht. Tijdens het verhoor dat volgde, bleek dat de man meer op zijn kerfstok had. Hij maakte schoon schip en bekende 10 oplichtingszaken. Hij had onder meer in Zeist, Soest, Leusden, Baarn, Rotterdam, Egmond aan Zee en Nijkerk middenstanders opgelicht.

In de periode van oktober 2004 tot en met september 2005 was het de Amersfoorter gelukt, met gebruik making van valse gegevens, tien bedrijven te bewegen tot afgifte van goederen. De buit bestond onder meer uit kleding, meubels en huishoudelijke apparaten. De goederen waren voor eigen gebruik.

De man liep tegen de lamp, toen de politie de nooit teruggebrachte huurauto in Amersfoort controleerde. Naar schatting heeft de man de gedupeerden voor tienduizenden euro’s opgelicht. Proces-verbaal voor verduistering en oplichting wordt opgemaakt.
De Amersfoorter, die inmiddels weer op vrije voeten is, zal zich te zijner tijd voor deze feiten voor de rechter moeten verantwoorden.
De goederen heeft de politie niet meer terug kunnen vinden.

Op dit moment wordt bekeken of financieel verkregen voordeel bij de verdachte kan worden ontnomen. De verdachte had verder nog voor 1.000 euro aan openstaande boetes. Deze zijn inmiddels betaald.
Provincie:
Tag(s):