donderdag, 27. april 2006 - 10:49

Oplichter opnieuw aangehouden

Utrecht

Vorige week is een 39-jarige man uit Nieuwveen aangehouden voor oplichting. De man werd aangehouden naar aanleiding van verschillende meldingen van oplichting die bij de politie de afgelopen maanden waren binnengekomen. De man werd op donderdagavond in Utrecht aangehouden bij het station Utrecht CS.

De man in kwestie gaf zich onder andere uit als een eigenaar van een modellenbureau of reclamebureau en sprak voornamelijk jonge vrouwen aan in openbare gelegenheden in o.a. in Utrecht met de vraag of ze model of administratieve kracht wilden worden. Hij vroeg vervolgens of de vrouw een contract wilde ondertekenen en een bepaald bedrag aan inschrijfgeld wilde betalen. Hij drong daarbij zeer aan. In een aantal gevallen hebben de vrouwen betaald waarna ze niets meer van de man hebben vernomen.

Bij de politie zijn nu ongeveer twintig verklaring opgenomen. De man zit op dit moment nog vast. Op 24 januari van dit jaar schorste de rechter-commissaris de man uit voorlopige hechtenis. Hij zat toen vast voor vergelijkbare feiten.
Provincie:
Tag(s):