maandag, 1. mei 2006 - 17:20

Opnieuw aanhoudingen in zaak ladingdiefstallen

Valkenburg

Maandagochtend zijn opnieuw 4 verdachten aangehouden in verband met een grootschalig onderzoek naar ladingdiefstallen in de Benelux en Duitsland. De aangehouden verdachten zijn 4 vrouwen variërend in leeftijd van 28 tot 43 jaar. Ze zijn afkomstig uit Valkenburg, Brunssum en Echt.

Alle aanhoudingen zijn rustig verlopen, zo meldt de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland. Tijdens eerder verrichtte doorzoeking van de woningen van de verdachten zijn goederen aangetroffen, die herleidbaar zijn naar de gepleegde ladingdiefstallen.

Afgelopen vrijdag zijn eveneens twee verdachten aangehouden. Het betreft een 46-jarige man uit Valkenburg en een 41-jarige man uit Geleen. Beide verdachten zijn vandaag door de Rechter Commissaris in bewaring gesteld.

De aanhoudingen en doorzoekingen zijn een vervolgactie op de eerdere aanhoudingen van 18 april jl. Toen heeft de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland in samenwerking met de politiekorpsen in Limburg en de Belgische politie een grootschalige actie gehouden. Tijdens deze actie werden de 4 hoofdverdachten aangehouden en in verzekering gesteld in verband met het plegen van ladingdiefstallen in de Benelux en Duitsland.
Provincie:
Tag(s):