woensdag, 12. april 2006 - 11:47

Opnieuw aanhoudingen in zaak overval Heythuysen

Swalmen

De politie heeft een 27-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Swalmen aangehouden in het onderzoek naar de overval op een 68-jarige man in Heythuysen. De vrouw is reeds op 27 maart aangehouden en de man een dag later, meldt Kristel Mouwen, parketvoorlichtster van het Openbaar Ministerie in Roermond vandaag. Waar de verdachten zijn aangehouden wil het OM niet zeggen.

In totaal zijn vijf personen in deze zaak aangehouden. Eerder werden een 37-jarige man en een 30-jarige vrouw uit Baexem en een 31-jarige man uit Swalmen aangehouden. De Swalmenaar is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak, aldus het OM.

De overval werd op zondag 5 maart gepleegd op een woning aan de Roligt te Heythuysen. De 68-jarige bewoner raakte hierbij ernstig gewond en werd de volgende ochtend door de krantenbezorger gevonden. De man is buiten levensgevaar. Over de ernst van zijn verwondingen doet het OM geen mededelingen.

Het OM kan niets zeggen over het motief van de overval in het belang van het onderzoek. Voor de overige vier verdachten is de voorlopige hechtenis vorige week donderdag met 30 dagen verlengd.
Provincie:
Tag(s):