zaterdag, 8. april 2006 - 10:36

Opnieuw bijstandsfraude opgespoord in Utrecht

Utrecht

De Sociale Recherche van de gemeente Utrecht heeft een strafrechtelijk onderzoek afgerond naar bijstandsfraude. Uit het onderzoek bleek dat een inwoner met bijstand niet alleen werkte, maar ook samenwoonde met een vrouw die een bijstandsuitkering ontvangt. De gemeente Utrecht is voor ruim € 96000,= benadeeld en zal dit bedrag van de beide cliënten terugvorderen. Naast de terugvordering wordt er aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie wegens valsheid in geschrifte. De officier van justitie zal beslissen over de strafrechterlijke vervolging. Beide uitkeringen zijn beëindigd.

De Sociale Recherche startte een onderzoek nadat er informatie was binnen gekomen, dat beide uitkeringstrekkers samen op één adres woonden en de man daarbij ook nog werkzaamheden verrichtte.

Deze omstandigheden werden niet opgegeven aan de Sociale Dienst. De vrouw ontving, als alleenstaande, al jaren een uitkering. De man had deze uitkering vanaf medio 2003. Voor die tijd werkte de man als zelfstandig ondernemer in de internationale handel. Tijdens het onderzoek werd tevens vastgesteld, dat de man en de vrouw al vanaf 2000 samenwoonden.

Ook kwam aan het licht, dat de man zijn activiteiten in de internationale handel in 2003 niet daadwerkelijk had beëindigd. De gemeente Utrecht werd op deze manier voor in totaal € 96.557,67 benadeeld.
Provincie:
Tag(s):