vrijdag, 3. november 2006 - 11:48

Opnieuw botbreuk bij baby in ziekenhuis

Tilburg

Opnieuw in korte tijd is er bij een in het ziekenhuis pasgeboren baby een vreemde botbreuk geconstateerd. Een arts constateerde afgelopen zondag tijdens een routineonderzoek bij een pasgeboren meisje in het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg dat het bot van één van beide bovenbeentjes gebroken was. Dit heeft een woordvoerster van het ziekenhuis vrijdag bevestigd.

Het is onduidelijk hoe het kindje de botbreuk heeft opgelopen. De arts merkte tijdens een routinecontrole op dat het bovenbeentje van de 1 week oude baby rood en wat gezwollen was. Een röntgenfoto bracht de breuk aan het licht. Volgens het ziekenhuis komt het met de breuk weer goed, het meisje heeft gips om haar beentje en maakt het naar omstandigheden goed.

Ruim 2 weken geleden werden ook al bij 2 baby’s in het Vu-ziekenhuis en bij één baby in het AMC ziekenhuis, beiden in Amsterdam, een botbreuk geconstateerd.

Het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg heeft inmiddels een aantal extra maatregelen genomen om het toezicht op de baby’s te verscherpen. Zo wordt de kraamafdeling afgesloten en worden verpleegkundigen met een signaal gewaarschuwd wanneer onbekenden zich toegang willen verschaffen op de kraamafdeling. Ook zal het toezicht met een aantal camera’s worden uitgebreid.

Zowel het ziekenhuis als de politie zijn een onderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):