maandag, 19. juni 2006 - 17:38

Opsporing verzocht zoekt straatrovers

Krimpen aan de IJssel

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht, dat dinsdagavond a.s. wordt uitgezonden, wordt de aandacht van het publiek gevraagd voor een poging tot beroving en mishandeling van een 72-jarige man. Dit misdrijf vond zondag plaats op 12 maart tussen 23.00 en 24.00 uur vlak bij de woning van het slachtoffer aan de Wilgenhof.

Het slachtoffer werd daar toen door twee mannen vastgepakt, bedreigd en mishandeld. Vervolgens eisten ze geld. Dat had het slachtoffer niet op zak. Pas na een korte worsteling, waarbij het slachtoffer veel klappen kreeg en op de grond werd gegooid, werd het de belagers duidelijk dat er niets te halen viel.

De verdachten zijn het slachtoffer vanaf Rotterdam-Centraal Station gevolgd. Op het metrostation Capelsbrug, waar het slachtoffer op de bus naar Krimpen aan den IJssel zat te wachten, ziet hij dat een man, die hij herkent uit Krimpen aan den IJssel, de twee verdachten groet.

Deze getuige is een man met een lichtgetinte huidskleur, mogelijk een Hindoestaan of Pakistaan. Deze man is vermoedelijk begin 20 jaar, 1.60 lang, een normaal postuur en zwart, glad haar. Hij rookte die avond en droeg een donkere halflange jas met capuchon. Hij had de capuchon die avond op.
Graag wil de politie in contact komen met deze getuige. Daarnaast wil de politie graag spreken met metro- en busreizigers die op zondag 12 maart rond kwart voor elf 's avonds op de halte Capelsebrug zijn geweest of in bus 98 hebben gezeten in de richting van Krimpen aan den IJssel.

De politie heeft tot volgende week dinsdag een speciaal telefoonnummer beschikbaar voor reacties: 0800-6070. U kunt ook bellen met het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):