zaterdag, 30. september 2006 - 21:38

Opvallende gelijkenissen in moordzaken meisjes

Eindhoven

Komende week op 6 oktober is het exact elf jaar geleden dat het Eindhovense meisje Nicole van den Hurk spoorloos verdween. Ze werd weken later gevonden, niet ver van de plek waar vorige week het lichaam van het Geldropse meisje Melanie Sijbers werd aangetroffen door een wandelaar. Nicole bleek te zijn verkracht en geweldadig om het leven te zijn gebracht. Mogelijk is ook Melanie hetzelfde lot toegedaan. En beiden zijn in de bossen verstopt, bedekt met snoeihout.

Een 41-jarige man zit vast en heeft bekend de moord van Melanie op zijn geweten te hebben. Of hij ook iets te maken heeft met de zaak van Nicole is niet duidelijk. Daarvoor is nog geen enkel bewijs. Maar het is opvallend dat er in beide zaken zoveel gelijkenissen zijn.

Net als de zaak van Manon Seijkens die ook in 1995 verdween in Helmond. Zij werd maanden later niet ver van haar huis bij de kanaalomlegging in de bossages gevonden en ook zij bleek geweldadig om het leven te zijn gebracht.

Bij de familie van Nicole van den Hurk is hevig geschrokken gereageerd op het nieuws van Melanie Sijbers en de gelijkenissen. Bij Omroep Brabant heeft Ad van den Hurk, die als Andy de Wit bekendheid geniet als zanger, gemeld dat "er oude wonden worden opengereten". Ad van den Hurk was ook enige tijd verdacht van betrokkenheid bij dood op Nicole.
Provincie:
Tag(s):