zaterdag, 7. oktober 2006 - 22:43

Oranje pakt punt in Sofia

Oranje heeft aan de lastige uitwedstrijd bij Bulgarije een punt overgehouden. In Sofia vergat Nederland, na de 1-1 van Robin van Persie, de winnende goal te maken.

Van Persie kopte na een uur een voorzet van Boulahrouz via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Het was op dat moment een verdiende treffer. Oranje kwam na rust veel sterker uit de startblokken dan de thuisploeg. De ploeg van bondscoach Stoichkov had in de eerste helft echter de meeste aanspraak op de zege. Na elf minuten opende Martin Petrov de score. Hij profiteerde van een dekkingsfout achterin bij Oranje. Met name Giovanni van Bronckhorst en André Ooijer zagen er niet sterk uit. Petrov schoot strak binnen bij de eerste paal.

Na de gelijkmaker van Van Persie creëerde de ploeg van bondscoach Marco van Basten nog diverse mogelijkheden. Tot scoren kwam het niet meer. Ook de Bulgaren werden nog een aantal maal gevaarlijk. In de laatste minuut kon Bojinov in vrijstaande positie inkoppen, maar de spits van Juventus kopte vlak langs de verkeerde kant van de paal.

Roemenië heeft ook in de derde speelronde de ongeslagen status behouden. In Boekarest werd Wit-Rusland in de openingsfase overklast. Al na tien minuten stonden de Roemenen met 2-0 voor door doelpunten van Mutu en Marica. In de twintigste minuut kwam de spanning even terug door een goal van Kornilenko, maar Goian besliste een kwartier voor tijd het duel.

Na drie duels staan Roemenië en Oranje met zeven punten aan kop. Bulgarije volgt op twee punten.