dinsdag, 5. september 2006 - 15:47

Oranje vooral uit op revanche

Marco van Basten en zijn spelers zijn morgenavond tegen Wit-Rusland vooral uit op revanche. Dit zei de bondscoach vanmiddag tijdens een persconferentie. ,,We begrijpen dat het publiek teleurgesteld is over de wedstrijd van zaterdag." Het probleem begon tegen Luxenburg volgens Van Basten bij de opbouw van achteruit. "We moesten het voetballend oplossen van achteruit. De spelers die ik heb opgeroepen zijn verdedigend goed, maar voetballend komen ze nog tekort."

Van Basten zal morgen waarschijnlijk een beroep doen op Nigel de Jong. De HSV-speler zal dan terechtkomen in de zogenaamde punt naar achteren op het middenveld. Dit bleek uit de laatste training, die vanochtend op het veld van Rijsnburgse Boys werd afgewerkt. "Hij heeft de fysieke kracht om hun gevaarlijkste man Alexandr Hleb af te stoppen." Het is mogelijk dat Van Basten een meer voetballende speler op die plaats zet. Dan gaat de voorkeur uit naar Stijn Schaars. Denny Landzaat zal waarschijnlijk rechts op het middenveld spelen en Wesley Sneijder als linkshalf.

Giovanni van Bronckhorst, afgelopen zaterdag geschorst, keert bijna zeker terug als linksback. De zaterdag zwak spelende rechtsachter John Heitinga raakt zijn plek mogelijk kwijt aan Khalid Boulahrouz. De Chelsea-verdediger kampt met een buikgriep, maar voelde zich vandaag al beter dan gisteravond. De laatste training moest hij in ieder geval wel aan zich voorbij laten gaan.
Categorie:
Tag(s):