woensdag, 11. oktober 2006 - 23:00

Oranje wint duel tegen Albanië met 2-1

Oranje heeft het kwalificatieduel tegen Albanië met 2-1 gewonnen. De ploeg van Marco van Basten maakte het zich na een 2-0 voorsprong in de rust nog onnodig moeilijk in de tweede helft. Daarin speelde het Nederlands elftal slap en ongeïnspireerd, met als gevolg dat Curri namens de bezoekers de aansluitingstreffer scoorde. In de eerste helft hadden Robin van Persie en Albanië-verdediger Dede, met een eigen doelpunt, Nederland al op voorsprong gezet.

Wit-Rusland beleefde in groep G een mooie comeback tegen Slovenie. De ploeg met sterspeler Hleb van Arsenal in de gelederen won met 4-2 van de Slovenen.

Na de eerste 45 minuten keek de equipe van Wit-Rusland tegen een 1-2 achterstand aan. Kovba was in de zeventiende minuut nog succesvol voor Wit-Rusland, maar de ploeg ging door doelpunten van Cesar en Lavric alsnog de rust in met een achterstand.

Na de thee veranderde het spelbeeld. Wit-Rusland kwam via twee doelpunten van Kobilenko op voorsprong. Korytko maakte het feest voor de Wit-Russen compleet door in de 85-ste minuut voor de 4-2 te zorgen.

Bulgarije had aan een doelpunt van Toentsjev genoeg voor de winst in en tegen Luxemburg. De manschappen van Hristov Stoichkov wisten tegen de bakkers en slagers van het Groot Hertogdom geen potten te breken, maar deden ondanks dat goede zaken in groep G.