zaterdag, 1. juli 2006 - 11:38

Organisatie OLS in de toekomst met één vergunning

Maastricht

De organisatie van het OLS hoeft vanaf 2007 nog maar 1 vergunning aan te vragen om het grote evenement te kunnen organiseren. Dit laat de Provincie Limburg weten. De provincie wil de hoeveelheid regels tot een minimum beperken voor de verenigingen. Gedeputeerde Staten hebben besloten dat er een concreet evenementenplan komt, met als titel ‘regels onder schot’, dat 1 november 2006 klaar moet zijn.

Het evenementenplan wordt ingezet bij de organisatie van het OLS 2007. Het is uiteindelijk de bedoeling dat ook organisatoren van andere grootschalige evenementen met zo min mogelijk administratieve- en bestuurlijke lasten te maken krijgen. De oplossing voor dit probleem is een uniform Euregionaal regelkader, waar beide Provincies met elkaar afspreken, dat het evenementenplan het integrale vertrekpunt vormt voor de besluitvorming.

Er is gekozen voor een proef met het OLS, nadat de burgemeester van de gemeente Heel een cri de coeur uitsprak over de regeldruk en zwaarte van de administratieve lasten bij de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Dit werd ondersteund met tot de verbeelding sprekende cijfers over het OLS 2005: 1.800 vrijwilligers, 59.000 manuren, 65 m2 aan ingeleverde tekeningen, € 60.000,- aan out of pocket kosten voor de gemeente Heel en € 25.000,- voor de aanleg van een rioolstelsel. Ook de gemeente Weert heeft, ondanks het verminderen van administratieve lasten, toch nog te maken met 28 bestuurlijke besluiten en 75 voorschriften voor de organisatie van het OLS 2006.
Provincie:
Tag(s):