zaterdag, 26. augustus 2006 - 22:26

Originele Nachtwacht herleeft in Weert

Weert

Zo’n 50 kinderen uit de wijk Fatima in Weert hebben zaterdag Rembrandts Nachtwacht nageschilderd. Bijzonder aan de Weerter uitvoering van de Nachtwacht is dat het schilderij op ware grootte en in zijn oorspronkelijke vorm is nagemaakt.

Bij de verhuizing van het schilderij in 1715 naar het Amsterdamse stadhuis, zijn er namelijk stukken afgesneden. Dat was nodig om het passend te maken voor de nieuwe locatie in Amsterdam. Het doek dat in Weert is gemaakt heeft een afmeting van 5 meter bij 3,87 meter.

De schilderbijeenkomst was in het kader van het Rembrandt jaar georganiseerd door de stichting Catharijn. Deze stichting, afkomstig uit Stevensweert/Echt, houdt zich bezig met maatschappelijk kinderwerk. Zij biedt kinderen kosteloos de mogelijkheid om, met behulp van intensieve begeleiding, hun creatieve talenten te ontplooien. Daarnaast brengt het project kinderen uit diverse culturen bij elkaar.

De ‘Nachtwacht’ zal op 16 september worden onthuld in winkelcentrum de Munt in Weert. Het doek zal daar tot 14 oktober worden tentoongesteld voor het publiek.
Provincie:
Tag(s):