donderdag, 9. maart 2006 - 12:33

Oud-burgemeester Suttorp overleden

Nederweert

In Nederweert is afgelopen nacht oud-burgemeester Henri Suttorp van die gemeente overleden. De 61-jarige Suttorp was al geruime tijd ziek en heeft zijn burgemeestersambt daarom voortijdig moeten beëindigen. Suttorp was bijna 10 jaar burgemeester van de Midden-Limburgse gemeente.

In die periode beheerde hij een groot aantal portefeuilles. In september 2002 werd bij hem kanker geconstateerd. Hij werd hiervoor geopereerd en wilde hierna weer zijn burgemeestersambt vervullen. Suttorp bemerkte dat het burgemeestersambt te zwaar voor hem was geworden en in december 2005 legde hij zijn functie definitief neer.

De D66’er Suttorp begon zijn loopbaan in 1968 in Zuid-Holland bij het Landbouwschap. Ook was hij als ambtenaar werkzaam in Rotterdam o.a. voor de deelgemeente Charlois. In de jaren negentig was hij ondermeer gemeentesecretaris in Kerkrade. Op 16 juni 1995 werd hij benoemd tot burgemeester van Nederweert.

Vanaf 10 maart is het mogelijk om het condoleanceregister voor de oud-burgemeester te tekenen op het stadhuis in Nederweert. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart zal plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):