vrijdag, 7. april 2006 - 0:04

Oud-international Rinus in de boeien

Amsterdam

Oud-international Rinus Israël is donderdag in Amsterdam in de boeien geslagen omdat hij zijn auto verkeerd had geparkeerd en geen geldig identiteitsbewijs kon overleggen. De Amsterdammer moest enkele uren op het politiebureau doorbrengen voordat hij weer naar huis mocht.

Israël, die bij Feyenoord als scout aan de slag gaat, vertelde donderdagavond op Radio 1 in Langs de Lijn wat hem was overkomen. "Ik stond geparkeerd bij een bloemenstal. Dat mocht niet en dat gaf ik aan de agent ruiterlijk toe. Ik stelde voor dat ik een boete zou krijgen en mijn rijbewijs op het bureau zou komen laten zien, maar dat mocht niet. Toen heb ik hem voor schlemiel uitgemaakt en dat mocht blijkbaar ook niet."

Israël, die aanvankelijk niet herkend werd, zei dat de agent die hem had aangehouden om "versterking" had gevraagd. "Toen kwamen er twee agentes die me meenamen. Ik heb een tijd in een soort cel gezeten, de eerste tijd met de handboeien nog om. Ik wist niet dat dit mogelijk was in Nederland. Als ik zie waarvoor ik nu in de boeien ben geslagen, dan denk ik dat we met zijn allen ietsiepietsie zijn doorgeslagen."
Categorie:
Tag(s):