woensdag, 11. januari 2006 - 20:35

Oud & Nieuw 2006 groot succes voor de samenleving

Ommen

Oud en Nieuw 2006 is inderdaad een grandioos succes geworden. In de gehele gemeente waren diverse activiteiten georganiseerd om het oude jaar vaarwel te zeggen en het nieuwe jaar in te luiden. Na een eerste inventarisatie is geconstateerd dat het aantal vernielingen dit jaar fors zijn gedaald. Er is slechts sprake van wat kleine vernielingen.

Enkele borden en lichtmasten en een verkeerslichtinstallatie moesten het ontgelden. Het zal de gemeenschap ongeveer €5000 kosten. Momenteel is de politie nog bezig om de veroorzakers hiervan op te sporen.

Als voorbeeld van een succesvol initiatief haalde burgemeester Ten Oever tijdens de Nieuwjaarstoespraak de buurtschap Stegeren aan. 'Hier was nog geen schrappie aan de boom', aldus de burgemeester.
De daling van het vandalisme is vooral te danken aan de initiatieven die vanuit de samenleving zijn ondernomen en de samenwerking tussen politie, horeca en gemeente. 'Een compliment voor de samenleving is op zijn plaats.
Juist deze inzet heeft ervoor gezorgd dat de burger van Ommen minder geld kwijt is aan het vandalisme tijdens de jaarwisseling.
Vanzelfsprekend gaat er ook een pluim naar de feestvierders. Zij hebben het dit jaar gezellig gehouden. Ook na afloop van de festiviteiten,' aldus Ten Oever.

De burgemeester zei tenslotte te hopen dat deze trend zich volgend jaar voortzet en dat er dan nog minder gemeenschapsgeld verspild mag worden aan het vandalisme tijdens de jaarwisseling.
Provincie:
Tag(s):