woensdag, 20. september 2006 - 14:06

Oud-West verbiedt alcohol in Bilderdijkstraat

Amsterdam

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oud-West heeft op 18 juli 2006 besloten een alcoholverbod in te stellen in de Bilderdijkstraat en omgeving, op grond van artikel 2.8 lid 2 van de APV. De verbodsborden zijn nu geplaatst, het alcoholverbod wordt vanaf dit moment gehandhaafd.

Het gaat om het volgende gebied: Bilderdijkstraat tussen het Kwakersplein en de Jacob van Lennepkade; Jacob van Lennepkade tussen de Bilderdijkstraat en de Bilderdijkkade;
Bilderdijkkade tussen de Jacob van Lennepkade en de Kinkerstraat; Kinkerstraat tussen de Bilderdijkkade en de Bilderdijkstraat.

Aanleiding voor het besluit is de overlast die in toenemende mate veroorzaakt wordt door alcoholgebruik rondom het inloophuis in de Bilderdijkstraat. In 2004 hebben de bewoners van de Bilderdijkkade en Jacob van Lennepkade een verzoek om een alcoholverbod ingediend, in 2006 de supermarkt Dirk van de Broek. De buurtregie heeft in april 2006 een rapportage over de overlast door overmatig alcoholgebruik rond de Bilderdijkstraat geschreven. Het alcoholverbod moet de overlast terugdringen.

Het alcoholverbod geldt in principe voor twee jaar en wordt na één jaar geëvalueerd op aantoonbare vermindering van overlast op bovengenoemde plekken en eventuele verplaatsing van overlast naar andere buurten. Het alcoholverbod geldt uiteraard niet voor terrassen.
Provincie:
Tag(s):