donderdag, 15. juni 2006 - 21:14

Oude galerijvlonders krijgen nieuwe bestemming

Groningen

Woningcorporatie In geeft, in samenwerking met de gemeente Groningen, oude galerijvlonders afkomstig uit de gerenoveerde flat aan de Polluxstraat een nieuwe bestemming. De vlonders worden gebruikt om de galerijen in de Archipelflat aan de Oosterhamriklaan te verhogen. Deze woningen worden hiermee beter toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Het hergebruik van de vlonders betekent voor de gemeente een forse kostenbesparing.

In renoveert de Castor- Pollux- en Morgensterflat in Paddepoel. In deze flats worden onder meer de galerijen opgehoogd, waardoor de vlonders die hier eerder zijn aangelegd overbodig worden. Omdat de vlonders in goede staat zijn, brengt In ze van de Polluxflat over naar de flat aan de Oosterhamriklaan. De gemeente heeft hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Het in één keer ophogen van de galerijen in deze flat vergemakkelijkt de toegankelijkheid voor de veelal oudere bewoners en voorkomt individuele aanvragen in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten in de toekomst.

Om woningen beter toegankelijk te maken voor rolstoelen en rollators hebben In en andere woningcorporaties in de afgelopen jaren vele vlonders geplaatst op verschillende locaties in de stad, met name in seniorenflats. Deze vlonders worden gefinancierd via de Wet Voorzieningen Gehandicapten. Het plaatsen van een complete vlonder kost gemiddeld zo'n 3000 euro. Door hergebruik van een door renovatie vrijgekomen vlonderset wordt naar schatting ongeveer 1500 euro bespaard.
Provincie:
Tag(s):