dinsdag, 19. september 2006 - 12:07

Oude stadsbus bevordert tolerantie bij leerlingen

Venlo

Iets gaan doen aan de tolerantie in de samenleving was voor Esther Bonné en Marjon Bovens de aanleiding om het project Umoja4kids op te zetten in Limburg. Deze twee Limburgse vrouwen, de één leerkracht in het basisonderwijs, de ander werkzaam bij de politie Limburg-Noord, hebben een project opgezet, dat de tolerantie en het wederzijds respect in de Nederlandse samenleving moet bevorderen. Het project is bedoeld voor leerlingen in het basisonderwijs.

Om de tolerantie in de samenleving te bevorderen, is Umoja4kids gericht op de volwassenen van de toekomst, oftewel de kinderen van nu. Met een enorme dosis ervaring in het (speciaal) basisonderwijs (Esther) en als oefentherapeute (Marjon) hopen de twee initiatiefnemers een goede bijdrage te kunnen leveren voor het slagen van het project.

Voor het project hebben de initiatiefnemers een oude stadsbus weten te bemachtigen die momenteel wordt heringericht. Met deze bus worden een aantal basisscholen in Limburg bezocht om het project uit te dragen. Na een grondige verfbeurt wordt de bus nu bij de IKEA in Heerlen omgetoverd tot een kinder-lounge plek. Deze meubelketen zal als één van de sponsoren de bus voorzien van de nodige zittingen en meubelstukken. Naast de meubelgigant wordt het project onder meer ook gesponsord door de Politie Limburg-Noord, vakbond AVMO en popgroep Blof.

Op 23 september is de bus in Venlo te bezichtigen tijdens een feest van de Politie Limburg-Noord. Daarna zal het project door Limburg trekken en meerdere basisscholen aandoen.

'Hopelijk krijgt het project een landelijke uitstraling', zo laat Marjon Bovens in een reactie weten.
Provincie:
Tag(s):