vrijdag, 14. april 2006 - 9:34

Oude traditie ingeruild voor moderne variant

Almere

Komt er nu definitief een einde aan het nostalgische koekhappen op Koninginnedag? De koninklijke familie heeft dit jaar op het jaarlijks terugkerende festijn de primeur om virtueel te gaan koekhappen. Een woordvoerder van de Rijks Voorlichtingsdienst wist ons nog niet te vertellen wat dit nu precies inhoudt. Een verdere zoektocht in de virtuele wereld bracht ons bij het Instituut voor Information Engineering in Almere.

Het virtuele koekhappen is bedacht door studenten van het Instituut voor Information Engineering in Almere. Door de gemeente Almere zijn zij benaderd om een steentje bij te dragen om het bezoek van de Koningin tot een succes te maken.

Volgens Tim van den Dool, student aan het instituut, kun je bij het virtueel koekhappen een veelvoud van spelelementen inbouwen. Door twee beeldlagen samen te voegen reageert software op de bewegingen van de deelnemers. De eerste beeldlaag is van de koek en de tweede beeldlaag zijn de deelnemers die gevolgd worden door een camera. Kruisen de twee beeldlagen dan is er gehapt. Na vijf happen is de koek weg en kan er bijvoorbeeld een bal naar beneden vallen die de deelnemers moeten ontwijken. Om er een competitief element in te bouwen, kunnen er twee deelnemers tegelijk naar de koek happen. De deelnemers kunnen op een kleine monitor zien waar zij moeten happen.

Het spel is voor het publiek te volgen op een groot scherm aldus Van den Dool. Zou die er niet zijn, dan lijkt het of de deelnemers in het luchtledige staan te happen. De RVD heeft het virtueel koekhappen goedgekeurd en Van den Dool hoopt dat de prinsen willen meedoen.
Categorie:
Tag(s):