zondag, 1. oktober 2006 - 18:27

Ouder echtpaar belaagd door broers

Geldermalsen

Een 35-jarige man uit Meteren en zijn 18-jarige broer uit Geldermalsen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van mishandeling van een echtpaar uit Meteren en vernieling van hun auto. Het echtpaar reed over de Rijksstraatweg in Geldermalsen in de richting van Meteren. Bij een verkeersheuvel stonden de twee broers.

Toen het echtpaar aan hen voorbijreed schopte één van twee tegen de auto. De snelheid van de auto was op dat moment niet hoog. De bestuurder van de auto stopte de auto en wilde uitstappen om te bekijken hoe groot de schade aan zijn auto was. Maar toen de mannen op hem afkwamen sloot hij weer het portier.

Eén van de twee mannen trok vervolgens het portier open en sloeg de 70-jarige man. Hierbij werd ook de echtgenote van de man geraakt en raakte de 70-jarige zijn bril kwijt. Vervolgens probeerde de bestuurder de auto te starten en weg te rijden. Dit lukte niet meteen, waardoor de twee mannen nog kans zagen de auto verder te vernielen. Op een geven moment lukte het de man weg te rijden en heeft verderop de politie gebeld.

Dankzij getuigen kon de politie overgaan tot aanhouden van de twee broers.
Provincie:
Tag(s):