donderdag, 2. november 2006 - 9:36

Ouders terug in de schoolbanken

Als het aan de oudervereniging ligt, laten de ouders van leerlingen van het Dr. Nassaucollege zich dinsdagavond 7 november (bij)scholen. Tijdens een interactieve ouderavond onder leiding van mevrouw Kramer van de landelijke oudervereniging Ouders & Coo staat de ouder als coach centraal. Met vestigingen in Assen, Beilen, Norg en Gieten is het Dr. Nassau College een grote scholengemeenschap. Het bestuur van de oudervereniging hoopt dan ook veel ouders te mogen begroeten.

“Pubers zijn niet altijd gemakkelijk te hanteren. Veel ouders laveren tussen loslaten en vasthouden, verantwoordelijkheid geven en nemen�, licht mevrouw Anya Bult toe, zij is voorzitter van de oudervereniging. “Ook op school is er veel veranderd sinds de komst van de basisvorming, het VMBO en de Tweede Fase. Kinderen krijgen vakken die ouders nog nooit gehad hebben, krijgen meer huiswerk, maar ook meer vrijheid. Tegelijkertijd moeten ze zelfstandiger werken. Vandaar de keus voor dit thema�.

De bijeenkomst van 7 november wordt gehouden in gebouw Penta aan de Industrieweg 3 Assen, start om 19.30 uur en is bedoeld voor alle ouders/verzorgers van leerlingen van het Dr. Nassau College. Het Dr. Nassaucollege heeft vestigingen in: Assen (gebouw Quintus, Havo/VWO) Assen (gebouw Penta. VMBO) Beilen Norg Gieten
Provincie:
Tag(s):